به طور کلی سئو سایت به مجموعه اقداماتی گفته می شود در درون و بیرون وبسایت شما انجام شده تا در نتایج جستجو بیشتر دیده شوید. این دو مورد در اصطلاح درست با نام های Off page Seo و On page Seo تقسیم بندی می شوند که باز هر کدام به بخش های کوچک تر تبدیل شده اند. برای اینکه یک سایت به شکل درست پیشرفت کند, باید هر دو مورد را رعایت کنید و امروزه موتورهای جستجو به ویژه گوگل اهمیت زیادی به سئو داخلی می دهند. در ابتدا بگوییم که هزینه سئو سایت به نسبت سودی که کسب خواهید کرد, هیچ چیز نیست!

سئو سایت

همانطور که در موارد بالا به آن اشاره کردیم; سئو سایت به دو بخش داخلی و خارجی تقسیم بندی می شوند و حالا بیائیم کمی دقیق تر سئو داخلی و سئو خارجی را توضیح دهیم. تمام این توضیحات برای این است که شما آشنایی بیشتری در هنگام مدیریت سایت یا دادن پروژه تان به شخص یا شرکتی داشته باشید.

خدمات سئو سایت در پاخور وب

سئو داخلی – On page SEO

سئو داخلی یعنی بهینه سازی یک صفحه خاص از سایت برای جذب ترافیک و رتبه بیشتر در نتایج جستجو. برای این کار باید دو ملاک را در نظر بگیرید: کیفیت و طول محتوا + بهینه سازی کدهای سایت. البته سئو داخلی به همین سادگیا هم نیست و در این مقاله می توانید به شکل دقیق با تمام جزئیات آن آشنا شوید.

سئو خارجی – Off page SEO

سئو خارجی به تمام کارهایی که بیرون از سایت شما اما برای بالاتر آمدن در نتایج جستجو انجام می شود, می گویند. اغلب افراد سئو خارجی را فقط لینک سازی می دانند که کاملا غلط و اشتباه است.
حتما می دانید که بسیاری از افراد یا اطلاعی از نحوه کار ندارند و یا از قصد یا هدف (سئو کار مبتدی), تنها به موتورهای جستجو دقت می کنند که این کار ممکن است به قیمت هدر رفتن سرمایه و وقتتان تمام شود. زیرا زمانی که کاربر نتواند از محتوای شما استفاده کند یا سایت برایش گیج کننده باشد, در همان ثانیه های اولیه از سایت خارج شده و از این یعنی افزایش بانس ریت (Bounce Rate) و افت در نتایج جستجو است.
همانطور که می دانید موتورهای جستجو اهمیت بسیار زیادی به رفتار کاربران می دهند. بدون کاربران, گوگل و سایر موتورهای جستجو از بین خواهند رفت و به همین دلیل است که هر ساله کار برای وبمستران سخت تر می شود. این سختی ها به دلیل آپدیت یا آمدن الگوریتم جدید برای گوگل به وجود می آیند که روز به روز بر کیفیت موتورهای جستجو و سایت های موجود افزوده می شود.

لینک سازی + محتوا | اصلی ترین معیارهای سئو

2 دلیل می توانند بیشترین تاثیر را در سئو یک صفحه از سایت شما را داشته باشند. اولی لینک سازی و دومی تولید محتوا که هر کدام باید کیفیت خوبی را ارائه دهند. برای لینک سازی شما باید علم کافی داشته تا مبادا بک لینک اسپم بسازید یا بخرید. برای سنجیدن کیفیت یک بک لینک باید به معیارهای زیر توجه کنید که عبارتند از:

  • قدرت دامنه (Domain Authority): این عدد بین 0 تا 100 بوده که هر چقدر بالاتر باشد, یعنی قدرت کل دامنه شما بیشتر است.
  • قدرت صفحه (Page Authority): این مورد هم بین 0 تا 100 امتیاز دهی می شود و هر چقدر بالاتر باشد, به معنای اینه که قدرت صفحه شما بیشتر و در نتیجه شانستان برای حضور در نتایج بالاتر گوگل افزایش پیدا می کند.
  • اسپم اسکور (Spam Score): همانطور که از اسمش پیداست, نشان دهنده میزان اسپم سایت شما است و بین 0 تا 100 درصد متغیر می باشد. اگر این عدد از 17 بالاتر باشد باید نگران وبسایت خود باشید!

موارد دیگری هم از جمله TF,CF وجود دارند که در حال حاضر وقت کافی برای توضیح تمامی آن ها را نداریم. اما در کنار این موارد بک لینک ها به دو نوع دو فالو (Dofollow) و نو فالو (Nofollow) تقسیم می شوند.

بک لینک های Dofollow

بک لینک های فالو یا دوفالو از نظر سئو اهمیت زیادی دارند و به این معنی هستند که سایت مبدا به سایت شما لینک تائید شده می دهد! یعنی سایت شما با ارزش می باشد. این نوع بک لینک ها تاثیر بسیار زیادی بر وبسایت شما می گذارند و معمولا سخت تر هم به دست می آیند. بهترین روش دریافت بک لینک های دوفالو, خرید ریپورتاژ اگهی با کیفیت و مرتبط با حوزه کاریتان است.

بک لینک های Nofollow

بک لینک های نوفالو دارای تگ “rel=”nofollow هستند و ارزش زیادی در سئو ندارند, چرا که موتورهای جستجو پیج رنک و انکرتکست را در آن انتقال نمی دهند. البته این موضوع در حالی است که در اغلب مواقع هم موتور جستجو گوگل لینک های نوفالو را کراول نمی کنند. بهتر است درصد تعداد بک لینک های فالو به نوفالو را حفظ کنید تا موتورهای جستجو به شما شک نکنند. همچنین شما می توانید تعداد زیادی بک لینک نوفالو به شکل رایگان در وبسایت های مرتبط و با آتوریتی بالا بسازید.

چطور یک محتوا حرفه ای و با ارزش تولید کنیم؟

یکی از مهمترین معیارهای دریافت ترافیک و افزایش کیفیت سایت, تولید محتواست که خود همین قضیه سختی های زیادی هم به همراه دارد. تولید محتوا کار هر کسی نیست و نیاز به زمان و علم زیادی خواهد داشت اما اگر بخواهید مقاله های بازنویسی یا ترجمه شده تولید کنید, کار چندان سختی ندارید. برای تولید محتوا باید به اصول سئو آشنایی جزئی داشته باشید ولی بهترین راه حل استفاده از یک سئو کار حرفه ای برای انتخاب کلمات کلیدی مناسب مقاله تان می باشد.

همچنین برای شروع شما باید با تگ های هدینگ H1,H2,H3,H4,H5,H6 آشنا باشید تا بتوانید از کلمات کلیدی در مکان های درست نهایت استفاده را کنید. معمولا برای هر مقاله 1000 کلمه ای 3 کلمه کلیدی اصلی و 5 کلمه کلیدی فرعی در نظر گرفته می شود که باید کلمات کلیدی اصلی را در داخل تگ H2 قرار دهید. همچنین باید بتوانید چگالی کلمات کلیدی را در متن خود حفظ کرده و به طوری که نه خیلی زیاد و نه خیلی کم استفاده شوند.

محتوا نیز به انواع مختلف اختصاصی, بازنویسی و کپی تقسیم می شوند که محتوا کپی هیچ ارزشی نداشته و تنها به عنوان پر کننده یک قسمت یا بخش از مقاله سایت به کار می رود. محتوای اختصاصی خود به دو دسته محتوا ترجمه و تالیفی دسته بندی شده اند که برای نوشتن یک محتوا تالیفی باید در زمینه مورد نظر علم زیادی داشته باشید. در غیر این صورت اصلا مطلب خاصی به ذهنتان نخواهد آمد که بنویسید و یا در خوشبینانه ترین حالت, اطلاعات غلط به بازدیدکنندگان سایت خود می دهید.

شناخت انواع لینک سازی و تفاوت آن ها

هر سئوکار و طراحی سایتی یا صاحب کسب و کاری برای اینکه بتواند بر تمام موارد تسلط داشته باشد و آن ها را کنترل کند (در زمینه سئو) در ابتدا می بایست با انواع روش های لینک سازی و اینکه چه تفاوتی با یکدیگر دارند, آشنا شوند. به همین خاطر ما قصد داریم که در این بخش تمام موارد را باهم بررسی کنیم و ببینیم که اصلا ساخت همچین بک لینک هایی تاثیر بر بالا آمدن وبسایت در نتایج جستجو دارد یا خیر؟ برای شروع باید این مورد را بدانید که خود زمینه لینک سازی که جزئی از سئو به حساب می آید, آنقدر گسترده بوده که نمی توانید در مدت 1 ماه به طور کامل به آن اشراف پیدا کنید و برای پروژه های سنگین نیاز به تخصص و تجربه بسیار بالایی می باشد. عدم درک این مباحث سبب تلف شدن بودجه شما و زمانتان می شود که باید به آن توجه زیادی کنید.

رپورتاژ (رپرتاژ) آگهی یا همان پست مهمان

اولین و بهترین روش لینک سازی برای سایت های تازه تاسیس یا حتی قدیمی, کمک گرفتن از رپرتاژ آگهی می باشد. گوگل و سایر موتورهای جستجو همیشه به ما می گویند که از لینک سازی خوششان نمی آید و از این رو رپرتاژ دقیقا همانند یک مقاله در سایت عمل می کند و از نظر گوگل هیچ مشکلی نداشته و کاملا طبیعی است. از آن طرف هم می توانید بین 2 الی 3 لینک هدف به صفحات مختلف سایت خود بدهید و از بک لینک یا Link Juice آن لذت ببرید! برای بسیاری از افراد این نوع لینک سازی گران قیمت بوده و نمی توانند از پس آن بر بیایند اما باید بدانید که روش های دیگری از جمله لینک سازی در وبلاگ ها و سایت های درج مقاله رایگان وجود دارد که در ادامه بررسی خواهیم کرد.
به طور کلی اگر زمینه رقابتی شما متوسط یا سخت می باشد و می خواهید با یکبار هزینه, برای مدت طولانی در نتایج جستجو بالا باشید, پیپشنهاد ما استفاده از ریپورتاژ آگهی است که اغلب سایت های بزرگ ایران و جهان برای شروع آن را در پیش گرفته و همچنان هم این کار را می کنند. در حال حاضر که ما داریم این مقاله را می نویسیم (آبان ماه 1401), شما می توانید با 10 میلیون تومان یک پکیج حرفه ای برای سایتتان ایجاد کنید.

 PBN یا Private Blog Network

اگر هیچ آشنایی با سئو ندارید یا در این زمینه مبتدی هستید, بهتر است به هیچ عنوان سمت لینک سازی شبکه ای خصوصی یا همان PBN نروید که قطعا کل سایتتان را از دست خواهید داد. ما به همین دلیل این مورد را در جایگاه دوم قرار داده ایم تا شما عزیزان حواستان باشد و در دام افرادی که بک لینک های ارزان قیمت با نام PBN می فروشند, نیافتید! اما این سوال برای بسیاری از افراد به وجود می آید که این روش لینک سازی دقیقا چطور عمل می کند و از کجا می توانیم خریداری کنیم؟
PBN به شبکه ای از سایت ها گفته می شود که همگی به متعلق به یک گروه یا فرد هستند, با این تفاوت ها ظاهر سایت و یک سری موارد دیگر با یکدیگر تفاوت دارند تا گوگل و بقیه موتورهای جستجو نتوانند متوجه شوند که تمام آن ها برای یک نفر است. در نظر داشته باشید که اگر این اتفاق رخ دهد, تمام سایت هایی که لینکشان در آن شبکه قرار دارند به مرور زمان پنالتی و از نتایج جستجو حذف می شوند. به همین خاطر است که می گوییم این روش لینک سازی نیاز به دانش, هزینه و وقت زیادی برای ساختن دارد و افراد کمی در کشور هستند که بتوانند به خوبی یک شبکه پی بی ان بسازند. مراحل ساخت این شبکه به شکل خلاصه به صورت زیر است:

  • در ابتدا می بایست چندین دامنه که هیچ شباهتی به یکدیگر ندارند و از قبل هم قدرت خوبی به دست آورده را خریداری کنید (Expired Domain). بهتر است دامنه ها را در سایت های مختلف ثبت کنید تا امنیت به اوج خودش برسد.
  • سپس برای هر کدام از آن ها یک قالب متفاوت بخرید یا دانلود کنید که مبادا هیچ شباهتی بینشان باشد.
  • در مرحله بعد هاست هایی با ای پی های متفاوت خریداری کنید(برای این کار می توانید از pbn.hosting و سایر سرویس ها کمک بگیرید). به این دلیل می گوییم که Ip های متفاوت استفاده کنید که هیچ ارتباطی بین سایت ها نباشد.
  • برای شروع به هیچ عنوان لینک سازی نکنید و سعی داشته باشید همه چیز در سایت ها به شکل طبیعی باشند از جمله ظاهر, مقالات و فوتر! بعد از اینکه هر کدام از آن ها به تعداد قابل قبولی از مقاله رسیدند, می توانید برای لینک سازی اقدام کنید.

لینک سازی در انجمن ها – Forum Backlinks

یکی از بهترین روش های لینک سازی رایگان, کمک گرفتن از انجمن های مختلف می باشد که به شما اجازه می دهند محتوای خودتان را همراه با لینک در صفحات مختلفشان قرار دهید. بسیاری از افراد تصور می کنند که بک لینک نوفالو تاثیری در سئو ندارد و تنها وقت تلفی است. اما باید بدانید به هیچ عنوان اینطور نیست و همین بک لینک های نوفالو می توانند تعداد ای پی های لینک دهنده به شما (RD) را بالا برده و کمک زیادی به افزایش قدرت دامنه شما بکنند. البته انجمن های زیادی هستند که لینک فالو به شما می دهند و فقط باید دقت داشته باشید که چه تعداد لینک و چه انکر تکستی در آن ها قرار می دهید تا مبادا تاثیر منفی بر روی سایتتان بگذارند. اگر می خواهید با یکی از این انجمن آنها شوید,کافیست آدرس forum.persiantools.com را بزنید! شما می توانید در این انجمن بسیار فعال, متن خود را قرار دهید و البته باید در نظر داشته باشید که بین 1 الی 7 روز طول می کشد تا لینکتان در گوگل ایندکس شود.

بک لینک کامنتی – Comment Backlinks

یکی از مهم ترین روش های لینک سازی که می توانید برای هدف های مختلف از آن ها استفاده کنید, همین روش کامنت گذاشتن در سایت ها و وبلاگ های دیگر است که باید به درستی انجامش دهید. یک سری از سایت ها هستند که کیفیت بسیار بالایی دارند و می توانید با دادن یک نظر عالی, مرتبط و قرار دادن لینک سایتتان به جای نام, یک لینک اغلب نوفالو از آن ها بگیرید که می تواند بسیار تاثیر گذار باشد. البته بسیاری از سئوکاران حرفه ای این لینک ها را به بک لینک های با ارزش خودشان همانند رپرتاژها می دهند و به قول گفتنی لینک سازی لایه ای (Tier1 – Tier2 – Tier3) انجام می دهند که کار زمان گیر و از آن طرف حرفه ای به حساب می آید. البته باید بسیار مراقب باشید که در سایت های بی کیفیت و اسپم این کار را انجام ندهید و از آن طرف روزانه بین 1 الی 5 عدد لینک سازی کنید که از نظر گوگل غیر طبیعی به نظر نرسد.

لینک سازی پروفایلی – Profile Backlinks

یکی دیگر از روش های کلاه خاکستری لینک سازی, ساختن پروفایل و درج لینک سایت در آدرس های مختلف است که توسط بسیاری از سئوکاران به کار گرفته می شود. سایت های زیادی وجود دارند که می توانید از آن ها لینک فالو و نوفالو بگیرید و فقط باید در نظر داشته باشید که در این کار زیاده روی نکنید که آسیب زا خواهد بود. اغلب سایت هایی که این آپشن را به کاربران خودشان می دهند اجازه درج بک لینک از نوع خالص را دارند و درصد کمی می گذارند که برای لینک انکر قرار دهید.

سئو سیاه! بسیاری از شرکت های طراحی سایتی که در نتایج جستجو رتبه خوبی دارند, با روش های کلاه سیاه سئو سایت شما را پیش می برند که این کار در ابتدا بسیار راضی کننده و جذاب به نظر می رسد. با گذشت زمان, به مرور رتبه سایت شما افت خواهد کرد و شرکت ها هم با گرفتن پول های گزاف اقدام به حفظ جایگاه شما می کنند. شاید با خودتان بگید که هدف ما خراب کردن دیگر شرکت ها می باشد! به هیچ وجه اینطوری نیست و گروه پاخور وب در گذشته با شرکت های مختلف زیادی همکاری داشته و در این مدت توانسته تجربیات بسیار زیادی را به دست بیاورد.

چطور متوجه روش سئویی شویم که برای ما آماده کرده اند؟

برای این کار شما نیاز به دانش سئو دارید که هر کسی وقت و علاقه لازم برای ورود به زمینه را ندارد. اما به طور معمول اگر قیمت پیشنهادی به شما بسیار کم و غیر عادی به نظر می رسد, قطعا از روش های سئو سیاه برایتان استفاده خواهند کرد. برای مثال اگر قیمت ما برای کلمات کلیدی اجاره ماشین/اجاره خودرو/اجاره ماشین لوکس ماهانه 3.5 میلیون تومان و به مدت 6 ماه باشد و شرکت دیگری همین کار را با ماهانه 1.5 میلیون تومان انجام دهد, در سئو سیاه بودن آن شک نکنید!

هر پروژه سئو چقدر زمان می برد؟

بسیاری از افراد این سوال را از ما می پرسند که پروژه ما چقدر طول می کشد تا به پایان برسد؟ اما باید بدانید که ساده ترین پروژه ها هم حدود 4 الی 6 ماه (سایت صفر) زمان نیاز دارند و اینطور نیست که شما بتوانید در عرض یک ماه وارد صفحه اول گوگل شوید. به طور کلی کلمات کلیدی متوسط و نیمه رقابتی میانگین حدود 6 ماه و برای کلمات کلیدی سخت تر, حتی تا یک سال نیز به زمان نیاز می باشد. البته زمان بندی یک پروژه به عوامل مختلف زیادی از جمله سن, قدرت و وضعیت رقبای سایت بستگی دارد و در این زمینه هیچکس نمی تواند همان لحظه به شما قیمت و زمان دقیق دهد! و اگر سئو کاری در همان لحظه به سوال شما پاسخ دهد, قطعا چیز زیادی از بهینه سازی وبسایت و سئو نمی داند.
البته در بعضی موارد می توان این زمان را کمتر هم کرد و تنها راه حل آن افزایش بودجه ماهانه شماست. در اغلب پروژه ها برای اینکه به کارفرما فشار نیاید, ما سعی می کنیم که مبلغ پروژه را بین ماه های بیشتر تقسیم کنیم. برای مثال اگر قیمت یک پروژه 20 میلیون تومان باشد می توانید به جای پرداخت 2 میلیون تومان به مدت 10 ماه, ماهانه 3.6 میلیون تومان به مدت 6 ماه پرداخت کنید.

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *